HTML

Régi téma a napelemek kapcsán, hogy mi történik tűz esetén ha napelem is van a tetőn, illetve kiválthat-e a maga a napelemes rendszer tüzeket. Utóbbi leginkább azért merülhet fel, mert a tetőn egy rövidzárlat könnyen lángba boríthatja az egész tetőszerkezetet. És ha a tűz már megtörtént (akár teljesen más okból is), akkor a napelemeknél és az összekötő kábeleken nappal marad feszültség, ami az oltásnál okozhat gondokat.

Először nézzük, hogy a napelemes rendszer milyen arányban okozhat tüzet, hiszen egyetlen tűzeset is túl sok. A TÜV-höz tartozó Fraunhofer Institute idén összegyűjtötte, hogy Németországban az elmúlt 20 év tűzeseteiből hány esetben volt napelemes rendszer is az épületen, és abból mikor volt a kiváltó ok a napelemes rendszer maga.

tovább: http://napelemek.blog.hu/2013/11/28/tizezerbol_egy_tuzvedelem_a_napelemes_rendszerek_eseten

Címkék: tűz napelem tűzvédelem tűz megelőzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem-megujulo.blog.hu/api/trackback/id/tr665665660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása