HTML

A Greenpeace idei energia riportjában egy 100%-ban megújuló alapú energiatermelés lehetséges forgatókönyvét vázolta fel.

A 2005 óta publikált és évente felülvizsgált Energy [R]evolution riport ki is emeli, hogy bár 10 éve szkeptikusan fogadták első jelentésüket és előrejelzéseiket, azóta az idő azonban igazolta, hogy megújuló előrejelzéseik általában pontosak, vagy akár túl is teljesítettek lettek végül.

Valószínűleg az IEA-nak odaszúrva még azt is említik, hogy a “világ legnagyobb energia szervezetei, pénzügyi intézetei és hagyományos energia cégek előrejelzései messze alatta voltak a végül valós megújuló növekedésnek”. Az IEA igazgatója magyarázkodni is kényszerűlt legutóbbi jelentésük után, ami sok energipiaci szereplő szerint alultervezi a megújulók szerepét a jövőben.

A 364 oldalas Greenpeace jelentés részletesen elemzi a következő 35 év várható folyamatait, egyebek között kiemelve, hogy a nap és szélenergia már ma is sok helyen versenyképes a szénből előállított villamosenergiával, és ez a jövőben még tovább javulhat.

A teljes, 364 oldalas jelentés itt érhető el >

Címkék: napelem 2015 2016 IEA Greenpeace megújuló energia arány energia mix

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napelem-megujulo.blog.hu/api/trackback/id/tr948102714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása